Over het algemeen blijft PMU jarenlang zichtbaar, bepaalde deeltjes zullen zelfs nooit helemaal verdwijnen. Afhankelijk van uw huid, de uitgekozen kleur en de aanbrengtechniek, is het per klant verschillend hoe lang deze blijft zitten. Na verloop van tijd zullen de pigmenten vervagen door de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en de invloed van UV-licht.

Een eyeliner blijft over het algemeen het langst zichtbaar op de dunnere huid rond de ogen, het is mogelijk dat deze na 2 of 3 jaar nog steeds goed zichtbaar is. Wenkbrauwen vervagen sneller door de luchtige en poederachtige manier van aanbrengen. Een nabehandeling voor wenkbrauwen  zal gemiddeld tussen 1 à 1,5 jaar nodig zijn om het resultaat mooi, dus ‘als nieuw’ te houden.

Om te weten: vroeger was de houdbaarheid van pmu langer, soms wel tot 7 jaar. U kunt dit op sommige websites dus nog tegenkomen… Sinds 2008 zijn in Nederland bepaalde kleurstoffen in pigmenten wettelijk verboden. Hierdoor is de houdbaarheid korter. Bij DermaGraphics bent u er van verzekerd dat er goedgekeurde pigmenten gebruikt worden. De GGD voert hier controle op uit.

Hoe bepaal ik wanneer het weer tijd is voor een touch-up?

Wanneer u de neiging heeft om weer te willen bijtekenen met een potlood, zal een nabehandeling/touch-up nodig zijn. Wanneer er nog genoeg pigment aanwezig is, volstaat 1x nabehandelen. U kunt op afspraak langskomen zodat wij het kunnen beoordelen, ook kunt u duidelijke foto’s opsturen via de mail.

* Peelings, fruitzuurbehandelingen en UV-licht kunnen kleur en houdbaarheid van PMU nadelig beïnvloeden.