Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

PMUMet iedere nieuwe klant wordt allereerst het InformedConsent doorgenomen. Dit is een vragenlijst die nodig is om de behandeling veilig en verantwoord te laten verlopen, omdat PMU in combinatie met een aantal medicijnen of ziekten niet aan te raden is.

Een nieuwe behandeling bestaat uit 2 tot 3 sessies in totaal, ieder met 4 tot 6 weken ertussen. Bij de eerste behandeling wordt ingegaan op de persoonlijke wensen en wordt in overleg de vorm en kleur bepaald. Na het voortekenen van het te behandelen onderdeel start de pigmentatie. D.m.v. ultra fijne naaldjes die razendsnel op en neer gaan, worden kleurpigmenten in de huid aangebracht. Na de behandeling krijgt u een nazorgformulier en een verzorgingscrème mee naar huis.

PMUDirect na de behandeling is het resultaat iets donkerder dan de uitgekozen kleur. Er vormt zich een dun korstje/vliesje op de behandelde huid, die vanaf de 5e of 6e dag met kleine korreltjes begint los te laten. Dit komt doordat de opperhuid de kleur zal afstoten door de natuurlijke celvernieuwing. In de tweede huidlaag blijft het pigment voor langere tijd zitten. De 2 nabehandelingen die daarop volgen zullen het resultaat compleet maken. Per behandeling kunnen altijd correcties aangebracht worden in vorm en kleur.

De nazorginstructies dient u nauwkeurig op te volgen. indien u deze goed naleeft, zult u vrijwel geen enkele hinder ondervinden en zal uw huid zich probleemloos herstellen. Meestal kunt u meteen uw dagelijkse activiteiten hervatten.