Instructies nabehandeling

PMUDe nabehandeling voor thuis dient u nauwkeurig op te volgen, dit is zeer belangrijk om het genezingsproces goed te laten verlopen en een infectie te voorkomen. Hoe de huid na de behandeling reageert is bij ieder persoon verschillend. U kunt in de meeste gevallen meteen uw dagelijkse activiteiten hervatten, houd wel alle regels hieronder in acht.

BELANGRIJK: Na de behandeling ontstaan er hele kleine korreltjes op de huid, dit zijn kleine korstjes. Om infectie te voorkomen mag u hier in GEEN geval aan krabben! Laat de huid dit zelf afstoten, u voorkomt zo een littekentje en het meetrekken van pigment wat in de huid zit.

Gedurende 7 dagen:

Voor alle behandelingen: Niet met de vingers aan de behandelde huid zitten en nooit aan de korstjes krabben! Minimaal 1 week moet u de behandelde huid droog en schoon houden (geen water, milk, lotions of make-up aanbrengen). U kunt uiteraard gewoon douchen, maar er mag tijdens het haren wassen absoluut geen water over uw permanente make-up komen. Verder: geen zon, zonnebank, zee, sauna, zwembad.

• Wenkbrauwen: U krijgt een verzorgingscrème van ons mee die u mag gebruiken als de huid na enkele dagen erg droog en schilferig is. Voor de toekomst: Door zon en zonnebank kan de PMU eerder vervagen. Gebruik daarom wanneer u gaat zonnebaden een sunblock vanaf factor 25 of hoger. Peelings, fruitzuurbehandelingen en UV-licht kunnen kleur en houdbaarheid van de PMU nadelig beinvloeden.

• Eyeliners: Net na de behandeling voelt de huid wat schrijnend aan en kunnen de boven oogleden zwelling en roodheid vertonen. Smeer geen creme op de (nog) rode en gezwollen bovenoogleden: hierdoor kan de warmte moeilijker uit de huid. U kunt thuis de huid koelen, de juiste instructies geven wij u in de salon.

* Merkt u iets ongewoons tijdens het genezingsproces, of heeft u vragen? Neem dan altijd contact met ons op.