Ik heb regelmatig een koortslip. Kan ik wel een lipliner laten zetten?

Collage lipAls u heel af en toe een koortslip (Herpes Simplex virus) heeft, is een gewone liplijn geen probleem. Wanneer het virus aktief is op de behandeldag, kunt u uiteraard NIET behandeld worden voor de lipliner. U moet wachten tot het geheel weer genezen is. Heeft u heel vaak een koortslip, wordt de lipliner behandeling afgeraden. De liprand kan door littekens aangetast zijn en na de pigmentatie kan regelmatige uitbraak van het virus het pigmentbehoud sterk beinvloeden.

Het eindresultaat zal minder ‘strak’ blijven.

Om uitbraak van het Herpes virus voor/na de liplinerbehandeling te voorkomen, wordt het volgende aangeraden:

Start één week voor de behandeling met 1000 gr L-Lysine, dit is een essentieel aminozuur in de vorm van een tablet of capsule (merken Solgar en Orthica).

De dag van behandelen verhoogt u dit tot 1500 of 2000 mg. Deze hoeveelheid aanhouden tot 1 week na de behandeling. Dan weer 1000 mg tot de volgende behandeling. Wanneer u het hele jaar door gevoelig bent voor het virus kunt u dagelijks 500 of 1000 mg innemen.

Na de PMU lipbehandeling moet u alsnog een tube met de volgende werkzame stof in huis hebben: Aciclovir en Penciclovir (deze stof zit in produkten zoals Zovirax, Famvir, Previum en Vectavir). Bij de allereerste prikkeling die u voelt opkomen, moet er direct met insmeren worden begonnen. U kunt na de behandeling ook uit voorzorg beginnen met smeren (lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing).